Ons proces

Wij bedrukken REFLEKTOR STREETWEAR zelf met de hand, lekker hier in Nederland.

Alle prints die je op de officiële REFLEKTOR STREETWEAR webshop vindt zijn handbedrukt in Nederland. De kleding wordt door middel van zeefdruk 100% met de hand bedrukt. Echt een ambachtelijk werk wat jaren terug gaat.

Doordat we alles zelf bedrukken weten we wat en hoe we drukken. Zeefdruk is een speciale manier van bedrukken aangezien vrijwel elke druk uniek is.

Inkten op waterbasis (in plaats van plastic)

We horen er bijna dagelijks over hoe de oceanen gevuld worden met plastic. REFLEKTOR STREETWEAR maakt bij het bedrukkingsproces enkel gebruik van inkten op waterbasis en biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen om de zeven weer schoon te maken – alhoewel we dat vrijwel nooit nodig zijn. Tot de dag van vandaag gebruikt negen van de tien zeefdrukateliers nog inkten op plastic basis. Waarom? Simpelweg omdat het gemakkelijker is om te drukken, echter is dit een zeer chemisch proces wat lekker meehelpt met de opwarming van de aarde. Dat doen we dus mooi even niet!

Inkten op waterbasis zijn moeilijk om mee te drukken aangezien de inkt snel opdroogt. REFLEKTOR STREETWEAR heeft deze manier van drukken echter geperfectioneerd en ziet het vanaf dag één al als een uitdaging in plaats van een risico.

Wij geven meer om de aarde dan om onze printsnelheden.